Zou je eigenlijk stiekem wel meer zichtbaar willen zijn met video, maar vind je het idéé van jezelf opnemen op video al te spannend? Dan heb ik hier een tip voor je, waarmee je aan je online zichtbaarheid kunt werken nog vòòr je een camera of mobiele telefoon ter hand neemt.

Zichtbaarheid is zichtbaar ZIJN. ZIJN is als je er helemaal bent. Niet alleen in je hoofd met al je gedachten, maar met je hele lijf in het hier en nu. En dat is iets wat je kunt oefenen. En dat is niet alleen nuttig voor het maken van video’s, maar eigenlijk natuurlijk altijd.

Voor mij is de ideale oefening in ‘zijn’ wandelen in de natuur. Even zonder spijt van gisteren en even zonder zorgen voor morgen. Met de beide benen op de grond in het hier en nu zijn. 

Als je bewust loopt en de grond onder je voeten voelt ga je vanzelf aarden. Als je je snuit in de zon of in de wind steekt en een paar keer diep ademhaalt, ga je vanzelf de energie door je lijf heen voelen stromen. Hoe heerlijk is het om de natuur bewust te zien, te horen en te ruiken. Ik word daar echt heel happy van.

Gisteren was ik met Rob, mijn echtgenoot, aan het wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. We gingen voor de 7 kilometer. Daar kunnen wij best lang over doen, want we vinden het allebei leuk om onderweg hier en daar mooie dingen te filmen of te fotograferen.

Op  een gegeven moment, het zal zo’n beetje de laatste kilometer zijn, voèlde ik de vermoeidheid in mijn lijf opkomen.

Ik: “Hmmm, mijn concentratieboog is geloof ik een beetje voorbij”.

Rob: “Dan moet je nu misschien maar even focussen op de grond en lopen en niet op alles om je heen”.

Ik: “Jaha.” Maar ik dééd natuurlijk neehee en je raadt het al: ik gìng me toch op mijn snufferd… enkel verzwikt.

Ik ben een paar minuten op de grond blijven zitten omdat mijn enkel zei: “Sta nog maar even niet op”. En ja, toen luisterde ik maar wèl naar mijn lijf. En ik voelde ook dat het zo wel weer zou gaan als ik even zo zou blijven zitten op de grond. En dat heb ik dan ook tegen alle bezorgde voorbijgangers gezegd. “Ja, nee, gaat echt wel zo.” En dat was ook zo.

Luisteren naar je lijf is altijd een goed idee. Dus ook bij het opnemen van video’s. Als je met je gedachten je lijf tegen je laat werken hoef je er niet aan te beginnen. Maar je kunt altijd gaan samenwerken mèt je lijf. Door bewust te ervaren en ernaar te luisteren. En ernaar te handelen.

Mijn eerste tip is dus: maak eens een wandeling in de natuur en ervaar hoe het voelt om te zijn als je je zintuigen en je gevoel in je lijf volgt. Kost niets, niemand hoeft er iets van te zien en jij werkt toch al aan je zichtbaarheid.

#zichtbaarheidiszichtbaarzijn
#morgenmeer 
#nog20dagentotlancering