0646393286 mail@moxiefilm.nl

Over mij

Ik ben een bewuste sensitieve ondernemer. Met bewust bedoel ik dat ik bewust ben van mijzelf als individu in het grotere geheel. Ik ben me bewust dat ik dingen heb meegekregen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Dat wat ik me bewust ben en goed voelt geef ik bewust door aan de volgende generatie en dat wat niet goed voelt laat ik (uiteindelijk) los.

Zo ontdek ik mezelf op twee manieren. Door bewust te voelen wat iets met mij doet (iets voelt goed of niet goed, ongeacht wat mijn ratio logisch beredeneert) leer ik mezelf steeds beter kennen. In dat proces ont-dek ik mezelf van lagen die niet bij me horen en/of me belemmeren te doen wat goed voelt.

Ik ben me er ook bewust van dat ik een onbewust deel heb. Als ik me ergens onverwacht door geraakt voel, waardoor ik een heftige emotie ervaar, is dat voor mij een teken dat iets in mijn onbewuste om mijn aandacht vraagt. Want als ik me het betreffende bewust zou zijn, zou het me niet zo raken.

Door mijn sensitiviteit ruimte te geven leer ik steeds meer te voelen en te vertrouwen op mijn gevoel. Die ruimte geef ik mezelf door bijvoorbeeld te mediteren of door “dolce far niente”, de kunst van het zalige nietsdoen.

Dat brengt mij in een staat waarin de belemmerende gedachten in mijn hoofd (de spijt van gisteren en de zorgen van morgen – gedachten die sowieso niets opleveren) even geparkeerd worden. Zo kan ik luisteren naar mijn innerlijke stem, mijn intu├»tie.

Die staat noem ik mijn stille midden. Het is voor mij het toppunt van in het hier en nu zijn, stevig met mijn beide benen op de grond en in verbinding met alles wat er is. (Het Universum/God/De Bron.) Vanuit mijn stille midden vind ik altijd antwoord.

Dit is mijn levensles, bewustwording. En dat doe ik op mijn eigen manier. Op mijn levenspad ontmoet ik steeds meer mensen die op hun eigen manier met bewustwording bezig zijn, veelal in hun werk waarin ze anderen begeleiden in het ontwikkelen van een eigen bewustwordingsproces. Al die mensen hebben prachtige verhalen, levenslessen.

Ik zie daarnaast steeds meer strijd om elkaar van mening te veranderen door elkaar te vertellen wat we NIET moeten doen. Ik geloof niet in de strijd voor gelijkheid. In een strijd gaat het namelijk om winnaars en dus ook om verliezers. A never ending story.

Ik geloof in de focus op wat WEL. Ik geloof in verbinding door ervaringen en levenslessen delen. Niet om de ander te vertellen wat ‘ie moet doen, maar om de ander te inspireren om zijn/haar eigen verantwoordelijkheid te nemen om ook de wereld bewust stapje voor stapje mooier te maken. Op de manier die het beste voelt.

Ik ben filmmaker en videocoach en ik film en coach bewuste sensitieve ondernemers die hun levenslessen hebben omgezet naar een produkt of dienst waarmee zij mensen helpen of begeleiden in hun bewustwordingsproces. En leren doen en vertrouwen op wat goed voelt. Door deze verhalen (te helpen) in beeld te brengen draag ik mijn steentje bij aan een mooiere wereld.